На лижі в Україні: чи є альтернатива Буковелю?


"-Були в Буковелі. Дорого. Черги.
-Куди наступного року?
-До Буковелю!"

 Чули подібні діалоги? А все тому, що у поціновувачів активного зимового відпочинку, які свідомо прагнуть "лишати гроші в країні" вибір невеликий. Невеликий, але він є!

Селище Мигове за 60 км від Чернівців ще один гірськолижно-туристичний курорт Західної України. Відмінний варіант для сімейного відпочинку та любителів покататись на борді чи лижах в кайф, без "чорних" трас і перенасичення крові адреналіном.

Карта Мигово (з сайту migovo.com.ua)

Головною туристичною меккою Мигово є ГТК "Мигово", де власне і розташовані спуски та підйомники. 
Три спуски (складний, нормальний, простий) та 4 пункти прокату спорядження дозволять покататись у задоволення без зайвої метушні та черг. Окреме задоволення - сноутюбінг. Яскраві "плюшки", довгий звивистий спуск та підйомник нагору той ще кайф не лише для дітей, а й для дорослих!
До речі, для лижників та сноубордистів підйомників два: бугельний та крісельний. В сезон 2019-2020 крісельний працює лише як оглядовий. Бо цей сезон той ще сезон: у лютому +15 та сніг як справжнє свято.

Якщо вирішите зупинитись безпосередньо у ГТК "Мигово", поселять вас у котеджі зі зрубу та каменю, подібному до фортеці. Чого варті лише ковані величні люстри у кожному номері (мали таку в котеджі "Норіс")! 

Буковинська кухня окрема тема. У комплексі "Мигово" харчування не включене у вартість проживання, але поїсти є де. На відстані 50-100 м і піцерія, і шашлична, і колиба. Але беззаперечний фаворит - ресторан "Гетьман"! 
Окрім неймовірного баношу, ароматних дерунів з грибами, запашної грибної юшки та диво-штруделя, який подається з морозивом, вражає ще й інтер'єр! Шаблі, портрети українських гетьманів, важкі ланцюги та ковані елементи занурюють кожного відвідувача в епоху козацтва та гетьманщини.

Не виходячи за межі комплексу, можна не лише покататись на лижах/борді та смачно поїсти. Тут і боулінг, і спа, і"тренажерка" після баноша ;), і сауна.

Окремий кайф карпатський чан. Навколо тріскучий мороз, а ти в чані з водою +42 градуси. Під тобою полум'я вилизує дно купелі, а асоціацій з пеклом - жодних. Лише райська насолода!

Чернівецький університет
Ось такі враження залишив по собі вікенд у Мигово.

А посилив їх "український Париж" Чернівці. Вузеньки вулички з бруківкою ХІХ століття, велич Чернівецького університету зі своїми таємницями та загадками... Однозначно не минайте по дорозі з Мигово. А втомившись від насиченої прогулянки, завітайте до етно-колиби "Колесо". Колоритна місцинка зі смачнючою кухнею. Та будьте обережні: не замовляйте забагато борщу! Бо його подають з горілочкою ;)

Подорожуймо Україною!









Коментарі