Батьки мають талант або шкільна виставка поробок

Не встигли батьки відійти від «першовересневого» стресу, як нервова система знову захиталась: у школі оголошено конкурс поробок.

Відпустка за свій рахунок, раптовий лікарняний або просто безсонна ніч… Кожен обирає свій варіант. Бо на порядку денному – виставка поробок!

Всі родичі аж до третього коліна згадують про свої таланти і починається процес: мама замовляє у кращого флориста міста композицію з квітів; бабуся активно множить витинанки, забувши про артрит пальців; тато вирізає з  гарбуза «нутрощі», не встигаючи латати пластиром пошкоджені в процесі пальці; дідусь випилює лобзиком родинний герб для декору; дядько Петро, головний електрик на селі, підключає ілюмінацію…

Робота кипить. І душу гріє передчуття загального тріумфу, коли об’єктивне журі у складі справедливого завгоспа Марії Степанівни – головного поціновувача прекрасного у школі –  оголосить переможця. (Ой, не даремно на 1 вересня подарували їй пляшку коньячку та сертифікат у Сільпо на 500 грн. Як відчували!)

І якщо ситуація не ускладниться пошуковим запитом у гугл «креативні поробки у школу», о третій ночі світло у квартирі гасне, і всі втомлені та щасливі лягають спати. Зашторюючи вікна, мама відчула, що десь глибоко всередині затанцював Монстрик-Зловтішайко. Адже у Петренків світло згасло ще о 22:00. Отже, їх можна викреслити зі списку потенційних конкурентів.

Ранок. Шкільне подвір’я. Кулібін та Ілон Маск сором’язливо ховають свої винаходи у архів історії. Адже, порівняно з виробами третьокласників, вони всього лише юні відвідувачі експериментального гуртка десь під Житомиром.

І ось він, кульмінаційний момент. Парта у коридорі вже накрита білою скатертиною з пацьорками. Роботи старанно підписані кривеньким почерком третьокласників. У деяких словах помилки. Але це не важливо. Супервинахідники не мають зайвого часу, щоб витрачати його на вивчення якихось нудних правил правопису.

І ось, у той момент, коли Марія Степанівна, дожовуючи свій бутерброд з ковбасою та лаючись на сторожа, який знову «під шафе», спішить виконати свою головну місію, до коридору заходять Петренки. У очах присутніх вмикається режим «слоумо» – і мама Петренко гордо встановлює імпровізоване дерево з позолотою, підсвіткою та живими метелики прямо по центру стола, обламуючи корінням дерева головний декоративний елемент у творінні сусідів-конкурентів.

Марія Степанівна, мов зачарована переливом вогників на дереві Петренків, гучним басом оголошує переможця: «Галинка Петренко, учениця 3 класу, отримує грамоту як найталановитіша дівчинка класу та авторка найкращої роботи на шкільній виставці «Дари осені».

Ввечері у шкільну вайбер-групу мама Петренко кинула послання на ОЛХ, до можна замовити поробку на шкільну виставку.
Завіса.

Коментарі